De naam Zulla

De oorsprong van de naam Zulla.. Arabisch voor Schaduw.

Ik ben zelf ook de trotse eigenaar van een geweldig Markiesje genaamd Zulla. Een reutje geboren 13 mei 2009. De naam Zulla betekend in het Arabisch 'schaduw' en is dan ook heel toepasselijk voor dit zwarte monstertje. In zijn schaduw zie ik altijd nog een Zulla, ons eerste Markiesje die voordat hij het nest mocht verlaten helaas is overleden. Vandaar dat de naam Zulla voor mij een dubbele betekenis heeft.

Stam gegevens

Geboren.... Moeder en Vader.

Nakomelingen...

Zulla's story


Story......

Hallo, ik ben Zulla een echt Markiesje. Ik ben geboren op 13 mei 2009 in Berkel en Rodenrijs bij de fam. Moltmaker-Niks en woon nu bij mijn baasjes Frank, Fridah en Luisa in Apeldoorn. Mijn paps en mams zijn Vrister en Saartje en ik heb nog een broertje Zeppe en twee zusjes Zuske en Zippi. Mijn naam Zulla is heel speciaal, het betekend in het Arabisch “schaduw” en ik ben vernoemd naar het eerste Markiesje van mijn baasjes. Dit Markiesje werd al snel na de geboorte ziek en heeft dit helaas niet overleefd. Baasje heeft toen aan mijn fokker gevraagd of ik de naam Zulla mocht dragen en gelukkig gaf ze hier toestemming voor. Zo blijft onze eerste Zulla altijd als mijn schaduw voortbestaan.

Tijdens de Clubmatch op 15 november 2009 moest ik met baasje opdraven om te showen. Nou dat was best wel spannend omdat we dat nog nooit hadden gedaan. Iedereen moest naar mij kijken en ik werd op een tafel gezet om me van heel dichtbij te laten bekijken en betasten. Het was blijkbaar allemaal goed want even later werden we opgeroepen en kregen we een hele grote beker omdat ik gekozen was tot beste reu pup!! Toen was het nog niet afgelopen, want even later kregen we nog zo’n grote beker en heel veel lekker eten. Bleek dat ik de beste pup was. Nou dat vond ik wel leuk hoor, moest er zelfs van blozen.

Ik ben met baasje het eerste jaar elke week op cursus geweest, en we hadden bijna de gehoorzaamheidscursus afgerond en ik deed het heel goed. We hebben ook de clickertraining gedaan wat ik heel erg leuk vond omdat ik heel veel voertjes kreeg.

 

Nou, ik Zulla heb ook een baan. Ik ben Fotomodel en had zelfs mijn eigen halsbandjeslijn “Zulla’s Collection”, dit zijn handgemaakte halsbandjes uit Kenya waar mijn vrouwtje vandaan komt.

De halsbandjes werden geheel met de hand gemaakt door een groep Masaï vrouwen die hierdoor ook een leuke bijverdienste hebben. Nu zijn alle halsbandjes uitverkocht

 

 

Vervolg....

 

 

 

 

Vervolg......

 

 

 

About

My name is Frank Reiz, and I am a freelance photographer in Apeldoorn the Netherlands. My work area is (car) sports, concerts and events photography and especially backstage moments.

Terms of Use
Privacy Policy
FAQ
Sitemap

Press

I am as a freelance photographer member of the NVJ (Dutch Association of Journalists) and NVF (Dutch Association of Photojournalists).

Get in Touch

 • Phone:
  (0031) 622978584
 • Email:
  frank.reiz@gmail.com
 • Address:
  Marie Koenenstraat 22
  7321JC Apeldoorn
  Nederland